noțiuni fundamentale de igiena

Conform legislației românești, personalul implicat în furnizarea serviciilor enumerate mai jos are obligația legală a instruirii periodice (odată la 3 ani) în vederea însușirii noțiunilor fundamentale de igienă:

  1. producția, depozitarea, transportul și comercializarea alimentelor, inclusiv alimentație publică și a colectivităților;
  2. curățenia în unități de asistență medicală, colectivități de copii și tineri, unități de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.);
  3. producția și distribuția apei potabile și producția apei îmbuteliate;
  4. îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, masaj etc.);
  5. dezinfecție, dezinsecție, deratizare.

GLOBE SYS COMPUTERS oferă agenților economici, pentru angajații proprii, cursuri autorizate în toate cele 5 domenii economice specificate.

H.G. 857/2011, publicata în M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementează sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării normelor de igiena. Lipsa unui certificat de instruire, privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă se pedepsește cu o amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajează personal căruia îi lipsește această atestare.