Contabilitate

Centrul de Formare Profesională, GLOBE SYS COMPUTERS, este autorizat (Autorizația nr.839/2022), în temeiul Ordonanței Guvernului României nr.129/2000 modificată și republicată, privind formarea profesională a adulților, să organizeze cursuri de contabilitate pentru ocupația contabil (COR 331302). Durata cursului este 80 de ore și se adresează persoanelor din mediul privat sau public – indiferent dacă sunt angajate sau nu. Cursanții noștri sunt persoane în continuă dezvoltare personală și profesională și își doresc o certificare a competențelor – SPECIALIZARE, la nivel național și european. Cursul cuprinde prelegeri teoretice și activități practice, programa analitică și durata asigurând însușirea cunoștințelor necesare pentru specializarea obținută.

Contabilitatea este știința și arta stăpânirii afacerilor! Înscrie-te la cursul de contabilitate și acționează concret pentru a-ți materializa aspirațiile, folosind toate abilitățile „matematice” și organizatorice pe care le ai! Află totul despre măsurarea, evaluarea, cunoașterea, gestiunea și controlul activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și cuantificarea rezultatelor.” (Legea contabilității nr.82/1991, republicată în iunie 2007, art.2, al (1)).

Descriere Curs Contabilitate Primară și Financiară

Cursul de Contabilitate își propune să te învețe o meserie foarte căutată pe piața actuală a forței de muncă. Acest curs se adresează în principal celor care doresc să practice profesia de contabil, dar și celor care au deja o oarecare experiență în contabilitate și doresc să își îmbunătățească cunoștințele în domeniu.

Cursul este autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, iar diploma obținută la final are recunoaștere națională și internațională.

Care este rolul contabilității și al contabilului?

Contabilitatea trebuie să asigure înregistrarea cronologică și sistematică, prelucrarea, publicarea și păstrarea informațiilor cu privire la poziția financiară, performanță financiară și fluxurile de trezorerie, atât pentru cerințele interne ale acestora, cât și în relațiile cu investitorii prezenți și potențiali, creditorii financiari și comerciali, clienții, instituțiile publice și alți utilizatori.

Contabilul ține evidența contabilă a operațiilor financiare ale unei întreprinderi, în conformitate cu principiile generale ale contabilității; verifică calitatea și dimensiunile materiilor prime și materialelor, exactitatea documentelor și operațiilor contabile referitoare la încasări și vărsaminte și a altor operații financiare; întocmeste state financiare și evidențe contabile.

Cursul de Contabilitate Primară și Financiară reprezintă ABC-ul

Acest curs îți pune la dispoziție toate detaliile de care ai nevoie pentru a înțelege care sunt responsabilitățile și activitățile specifice, dar și care sunt cele mai bune căi de a deveni un bun contabil.

Globe Sys Computers îți oferă șansa de a face un pas în această direcție, lărgindu-ți orizonturile cunoașterii și aflând tot ceea ce trebuie să știi despre contabilitate.

Ca orice profesie, ea conține o mulțime de detalii, secrete, tehnici și modalități pe care este bine să le știi atunci când vei trece de la teorie la practică. În permanență, trebuie menținut un echilibru între aceste două segmente, fiindcă astfel te vei putea baza întotdeauna pe informațiile pe care le ai, dar și pe metodele pe care le-ai deprins, punând în aplicare tot ceea ce ai învățat.